Salade met meloenbolletjes en Oud Brugge-kaas
Salade met meloenbolletjes en Oud Brugge-kaas

Salade met meloenbolletjes en Oud Brugge-kaas

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1548 kj
Energie 370 kcal
Vet 27.9 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 11.5 g
Suiker 10.2 g
Vezel 4 g
Eiwit 16.3 g
Zout 4.7 g
natrium 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  3. Leg de sneetjes parmaham naast elkaar op een bakplaat en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Schep kleine bolletjes uit de watermeloen met een meloenlepel. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes.

  6. Meng de sla met de zoete paprika, het witloof, de lente-uitjes en de zwarte olijven. Verdeel over 4 borden.

  7. Lepel er de meloenbolletjes over, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en leg er een sneetje gedroogde ham op.

  8. Pers de limoen en meng het sap met de balsamicoazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette en werk af met enkele blokjes kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  3. Leg de sneetjes parmaham naast elkaar op een bakplaat en bak 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Schep kleine bolletjes uit de watermeloen met een meloenlepel. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes.

  6. Meng de sla met de zoete paprika, het witloof, de lente-uitjes en de zwarte olijven. Verdeel over 4 borden.

  7. Lepel er de meloenbolletjes over, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en leg er een sneetje gedroogde ham op.

  8. Pers de limoen en meng het sap met de balsamicoazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette en werk af met enkele blokjes kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1548 kj
Energie 370 kcal
Vet 27.9 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 11.5 g
Suiker 10.2 g
Vezel 4 g
Eiwit 16.3 g
Zout 4.7 g
natrium 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel 6,6 % vol Blond bier Wijn La Capitainerie Syrah-Cabernet Sauvignon rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal