Tartiflette
Tartiflette

Tartiflette

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 892 kcal
Vet 61 g
Koolhydraat 34.8 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in dunne schijfjes.

  3. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  4. Snij de reblochon in plakjes van 1 cm dik.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  8. Doe er de aardappelschijfjes bij en overgiet met de witte wijn. Laat 10 à 15 min. sudderen op een matig vuur tot de wijn volledig ingekookt is.

  9. Doe de aardappelen in een ovenschaal.

  10. Bak de spekreepjes krokant in dezelfde pan. Meng ze onder de aardappelen en overgiet met de lichte room.

  11. Kruid goed met zwarte peper.

  12. Bedek de aardappelen met de plakjes kaas.

  13. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas volledig gesmolten is.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met een groen slaatje.

Tip
Twist je tartiflette met andere smaakmakers

liever wat pittiger? Voeg wat cayennepeper en extra tijm toe, meer crunch? Voeg hazelnoten toe, ze maken het extra herfstig of wat dacht je van gedroogde veenbessen als zoete touch?

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in dunne schijfjes.

  3. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  4. Snij de reblochon in plakjes van 1 cm dik.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  8. Doe er de aardappelschijfjes bij en overgiet met de witte wijn. Laat 10 à 15 min. sudderen op een matig vuur tot de wijn volledig ingekookt is.

  9. Doe de aardappelen in een ovenschaal.

  10. Bak de spekreepjes krokant in dezelfde pan. Meng ze onder de aardappelen en overgiet met de lichte room.

  11. Kruid goed met zwarte peper.

  12. Bedek de aardappelen met de plakjes kaas.

  13. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas volledig gesmolten is.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met een groen slaatje.

Tip
Twist je tartiflette met andere smaakmakers

liever wat pittiger? Voeg wat cayennepeper en extra tijm toe, meer crunch? Voeg hazelnoten toe, ze maken het extra herfstig of wat dacht je van gedroogde veenbessen als zoete touch?

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 892 kcal
Vet 61 g
Koolhydraat 34.8 g
Eiwit 38.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Aigle noir Chardonnay - I.G.P. Pays d'oc - Gérard Bertrand Ook lekker: Piemonte D.O.C. Barbera, Villa Ilaria, Piemonte, Italië.

Bekijk het recept digitaal