Zuiderse burgers
Zuiderse burgers

Zuiderse burgers

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Energie 2109 kj
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 61.1 g
Suiker 7.6 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 17.9 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Doe de groentemix in een aluminium schaal en laat oppervlakkig ontdooien. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Verwarm het schaaltje ± 10 min. op een matig warme barbecue.

  3. Grill de burgers op de barbecue goudbruin aan elke kant.

  4. Laat intussen de mozzarella uitlekken en snij in fijne plakjes.

  5. Snij de pistolets doormidden en rooster kort op de barbecue.

  6. Leg een handvol rucola op de onderste helft van elk broodje. Schik er een burger op. Leg er een paar plakjes mozzarella en wat gegrilde groenten op.

  7. Werk af met basilicumblaadjes en de geroosterde pijnboompitten. Besprenkel met balsamicocrème en bedek met de bovenste helft van het broodje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Doe de groentemix in een aluminium schaal en laat oppervlakkig ontdooien. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Verwarm het schaaltje ± 10 min. op een matig warme barbecue.

  3. Grill de burgers op de barbecue goudbruin aan elke kant.

  4. Laat intussen de mozzarella uitlekken en snij in fijne plakjes.

  5. Snij de pistolets doormidden en rooster kort op de barbecue.

  6. Leg een handvol rucola op de onderste helft van elk broodje. Schik er een burger op. Leg er een paar plakjes mozzarella en wat gegrilde groenten op.

  7. Werk af met basilicumblaadjes en de geroosterde pijnboompitten. Besprenkel met balsamicocrème en bedek met de bovenste helft van het broodje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 504 kcal
Energie 2109 kj
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 61.1 g
Suiker 7.6 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 17.9 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g

Bekijk het recept digitaal