Lasagne met balletjes van kippengehakt
Lasagne met balletjes van kippengehakt

Lasagne met balletjes van kippengehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 63.7 g
Suiker 15.5 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 52.6 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rol kleine balletjes (ter grootte van een knikker) van het kippengehakt.

  3. Schil de wortelen en de selder en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de wortelen en de selder 2 min. Overgiet met de passata en 3 dl water. Kruid met peper en zout en doe er het laurierblaadje bij. Laat ± 5 min. sudderen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 2 min. verder garen. Roer regelmatig.

  6. Doe een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg er een lasagnevel over en lepel er een laagje tomatensaus over. Bestrooi met wat kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje kaas en overgiet met de room.

  7. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rol kleine balletjes (ter grootte van een knikker) van het kippengehakt.

  3. Schil de wortelen en de selder en snij in blokjes van 1/2 cm.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, de wortelen en de selder 2 min. Overgiet met de passata en 3 dl water. Kruid met peper en zout en doe er het laurierblaadje bij. Laat ± 5 min. sudderen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 2 min. verder garen. Roer regelmatig.

  6. Doe een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg er een lasagnevel over en lepel er een laagje tomatensaus over. Bestrooi met wat kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje kaas en overgiet met de room.

  7. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 63.7 g
Suiker 15.5 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 52.6 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal