Lasagne verde met spinazie en quorn
Lasagne verde met spinazie en quorn

Lasagne verde met spinazie en quorn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 648 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 48.5 g
Suiker 15.2 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 41.5 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de quorn goudbruin. Meng er de tomatenstukjes onder en kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Giet af en meng er de ricotta en de emmentaler onder. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  9. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie. Verdeel er de helft van het quorngehakt over en bedek met 2 lasagnevellen en de helft van de spinazie. Bedek opnieuw met 2 lasagnevellen en de helft van de kerstomatensalsa. Ga verder met de rest van het gehakt, 2 lasagnevellen en de rest van de spinazie. Eindig met 2 lasagnevellen en de rest van de kerstomatensalsa. Bestrooi met de geraspte mozzarella en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de quorn goudbruin. Meng er de tomatenstukjes onder en kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Giet af en meng er de ricotta en de emmentaler onder. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  9. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie. Verdeel er de helft van het quorngehakt over en bedek met 2 lasagnevellen en de helft van de spinazie. Bedek opnieuw met 2 lasagnevellen en de helft van de kerstomatensalsa. Ga verder met de rest van het gehakt, 2 lasagnevellen en de rest van de spinazie. Eindig met 2 lasagnevellen en de rest van de kerstomatensalsa. Bestrooi met de geraspte mozzarella en bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 648 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 48.5 g
Suiker 15.2 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 41.5 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bertinchamps Tripel Sterk blond bier Wijn Salice Salentino D.O.C. `Caramia' Cantele Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal