Puree van vergeten groenten met romige champignons en tempé
Puree van vergeten groenten met romige champignons en tempé

Puree van vergeten groenten met romige champignons en tempé

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 822 kcal
Energie 3439 kj
Vet 61.1 g
Verzadigd vet 23.3 g
Koolhydraat 32.8 g
Suiker 12.7 g
Vezel 14.4 g
Eiwit 28.1 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de platte peterselie fijn. Smelt de boter in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren champignons toe en bak 5 min. op een hoog vuur. Voeg de tempé toe en bak nog 2 min. verder.

  2. Overgiet met de room en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.

  3. Warm de puree op (instructies: zie verpakking).

  4. Bak de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en meng onder de peterselie.

  5. Verdeel de puree over de borden. Maak een kuiltje in het midden en vul met de champignonsaus. Werk af met de cashewnoten en peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de platte peterselie fijn. Smelt de boter in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren champignons toe en bak 5 min. op een hoog vuur. Voeg de tempé toe en bak nog 2 min. verder.

  2. Overgiet met de room en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.

  3. Warm de puree op (instructies: zie verpakking).

  4. Bak de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en meng onder de peterselie.

  5. Verdeel de puree over de borden. Maak een kuiltje in het midden en vul met de champignonsaus. Werk af met de cashewnoten en peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 822 kcal
Energie 3439 kj
Vet 61.1 g
Verzadigd vet 23.3 g
Koolhydraat 32.8 g
Suiker 12.7 g
Vezel 14.4 g
Eiwit 28.1 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Korta Triangle White Blend 2023 Curicó Valley - Chili Bière Paix Dieu Tripel blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal