Frittata met groene asperge en radijs
Frittata met groene asperge en radijs

Frittata met groene asperge en radijs

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 7 g
Vezel 5 g
Eiwit 28 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het bieslook fijn. Snij het preiwit in reepjes.

  2. Maak met een dunschiller linten van de ongeschilde komkommer.

  3. Snij 1 bosje radijsjes in 4 en het andere in schijfjes. Snipper de rode ui fijn.

  4. Klop de eieren los met de melk in een kom. Kruid met peper en zout en meng er de helft van het bieslook onder.

  5. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij ze in schuine hapklare stukken.

  6. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en roerbak de rode ui, het preiwit, de partjes radijs en de aspergepunten 4 min.

  7. Voeg de aardappelen toe en overgiet met het eiermengsel. Bestrooi met de feta en kruid met zwarte peper. Dek af en laat 10 min. stollen.

  8. Meng intussen de komkommerlinten met de schijfjes radijs, de slascheuten en de rest van het bieslook. Meng er de olijfolie en de wittewijnazijn onder. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het bieslook fijn. Snij het preiwit in reepjes.

  2. Maak met een dunschiller linten van de ongeschilde komkommer.

  3. Snij 1 bosje radijsjes in 4 en het andere in schijfjes. Snipper de rode ui fijn.

  4. Klop de eieren los met de melk in een kom. Kruid met peper en zout en meng er de helft van het bieslook onder.

  5. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten en snij ze in schuine hapklare stukken.

  6. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en roerbak de rode ui, het preiwit, de partjes radijs en de aspergepunten 4 min.

  7. Voeg de aardappelen toe en overgiet met het eiermengsel. Bestrooi met de feta en kruid met zwarte peper. Dek af en laat 10 min. stollen.

  8. Meng intussen de komkommerlinten met de schijfjes radijs, de slascheuten en de rest van het bieslook. Meng er de olijfolie en de wittewijnazijn onder. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 7 g
Vezel 5 g
Eiwit 28 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Bruin Bruin trappistenbier Wijn EviDanse Chardonnay Bio I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal