Kippenbrazade met farfalle en ricottapesto
Kippenbrazade met farfalle en ricottapesto

Kippenbrazade met farfalle en ricottapesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 731 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 83.4 g
Suiker 10.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 41.4 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snij de uiteinden van de boontjes.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Hak de cashewnoten grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Kook intussen de boontjes 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat lichtjes afkoelen.

  10. Doe het gepelde knoflookteentje, de cashewnoten, 30 g geraspte kaas, de helft van de spinazie en de ricotta in een hoge maatbeker of blender. Mix kort tot een pesto en kruid met peper en zout.

  11. Verhit de olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenbrazades 2 à 3 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  12. Meng intussen de boontjes, de kerstomaten en de rest van de spinazie onder de pasta. Kruid met peper en zout. Lepel er wat pesto over en bestrooi met wat grana padano. Geef er de rest van de pesto apart bij.

  13. Afwerking:
  14. De pastasalade kan u vooraf klaarmaken en koud eten.

  15. De brazades kan u ook klaarmaken op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snij de uiteinden van de boontjes.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Hak de cashewnoten grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Kook intussen de boontjes 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat lichtjes afkoelen.

  10. Doe het gepelde knoflookteentje, de cashewnoten, 30 g geraspte kaas, de helft van de spinazie en de ricotta in een hoge maatbeker of blender. Mix kort tot een pesto en kruid met peper en zout.

  11. Verhit de olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenbrazades 2 à 3 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  12. Meng intussen de boontjes, de kerstomaten en de rest van de spinazie onder de pasta. Kruid met peper en zout. Lepel er wat pesto over en bestrooi met wat grana padano. Geef er de rest van de pesto apart bij.

  13. Afwerking:
  14. De pastasalade kan u vooraf klaarmaken en koud eten.

  15. De brazades kan u ook klaarmaken op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 731 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 83.4 g
Suiker 10.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 41.4 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Bardolino Chiaretto D.O.C. Le Cenge Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal