Feestelijke hapjes

Organiseer jij binnenkort een kuierdiner? Niks zo fijn als vrienden of familie over de vloer krijgen. Gezellig bijpraten in een ongedwongen sfeer, bij een goed glas en originele hapjes. Omdat je zoveel mogelijk bij je gezelschap wil zijn, beperk je het liefst de tijd in de keuken. Wij serveren je ook enkele makkelijke ideeën die klaar zijn in 1-2-3.

Tips om een kuierdiner te organiseren

Zo organiseer je het perfecte kuierdiner:

  • Denk na over de gerechtjes en stel zo je boodschappenlijstje samen. Het liefst is alles goed hanteerbaar en makkelijk te eten.
  • Hou rekening met je gasten: vlees, vis, veggie of allergieën? Pas aan waar nodig en wees duidelijk over de ingrediënten.
  • Voorzie 12 à 15 kleine porties: bv. 6 voorgerechten, 5 hoofdgerechten, 3 à 4 desserts. Hou ook zeker de juiste volgorde aan en vergeet niks.
  • Dranken: een glaasje bubbels is een klassieker, maar al snel schakelen de meesten over op witte of rode wijn, bier, water of frisdranken. Een huisbereide cocktail of mocktail scoort ook altijd.
  • Bereid je goed voor: maak alles vooraf klaar (soep, quiche, ...) of met minimaal werk (opwarmen, verdelen, ...).
  • Een goede richtlijn: elk gerechtje moet in 1 à 2 keer op te eten zijn. Maak het eten aangenaam door de juiste bordjes, bestek, servetten, ...