Zin om te aperitieven, maar geen tijd om urenlang in de keuken te staan? Met deze tips en recepten zet je snel een originele apero op tafel! Zo hoef je niet enkel die olijven te serveren.
Snelle tips voor hapjes
-
prik enkele restjes uit de koelkast op spiesjes, zoals groenten, charcuterie of kaas. Serveer met een dipsausje: altijd een succes!
-
beleg een wrap met wat je in de koelkast vindt en rol op. Geen wraps in huis? Neem een sneetje brood en rol uit met een deegroller.
-
snij een wortel, komkommer, courgette ... in dunne slierten. Besmeer met bv. roomkaas en rol op.
-
met bladerdeeg zit je altijd goed, én je kan het in de diepvries bewaren! Varieer met zoete en zoute vullingen. Tip: beleg je bladerdeeg met ham en champignons, een traditionele pesto of cocktailworstjes. Succes gegarandeerd!
-
als je niets hoeft te koken, zijn glaasjes in geen tijd klaar. Snij groenten of vis in kleine blokjes en voeg vinaigrette, citroensap, kruiden of zelfs kaas toe.
-
snij aardappelen of groenten (wortel, rode biet ...) in heel dunne schijfjes. Spoel ze en droog goed af. Dompel in hete olie en haal ze eruit als ze goed knapperig zijn. Kruid naar wens.
-
rooster sneetjes brood, wrijf ze in met knoflook en beleg met kleine blokjes tomaat en mozzarella. Of gebruik restjes uit de koelkast.