Minuutsteak met frietjes en witloofsalade
Minuutsteak met frietjes en witloofsalade

Minuutsteak met frietjes en witloofsalade

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Energie 3477 kj
Vet 46.9 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 62.6 g
Suiker 6.2 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 36.8 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne reepjes. Meng met de veldsla en preischeuten.

  3. Bak de frietjes goudbruin in de friteuse of de oven (instructies: zie verpakking). Laat even uitlekken op keukenpapier.

  4. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met de runderfond en schraap de braadresten los. Laat even sudderen tot de saus indikt.

  6. Breng het slaatje op smaak met de slaolie en verdeel samen met de minuutsteaks en de frietjes over de borden. Lepel het braadvocht over de minuutsteak en serveer de tartaarsaus bij de frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne reepjes. Meng met de veldsla en preischeuten.

  3. Bak de frietjes goudbruin in de friteuse of de oven (instructies: zie verpakking). Laat even uitlekken op keukenpapier.

  4. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  5. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met de runderfond en schraap de braadresten los. Laat even sudderen tot de saus indikt.

  6. Breng het slaatje op smaak met de slaolie en verdeel samen met de minuutsteaks en de frietjes over de borden. Lepel het braadvocht over de minuutsteak en serveer de tartaarsaus bij de frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Energie 3477 kj
Vet 46.9 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 62.6 g
Suiker 6.2 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 36.8 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vicente Faria ‘Animus’ D.O.C. Douro Portugal Bier Postel Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal