Mmm, risotto!
Hoe maak ik risotto?
Warm, smeuïg en vol smaak: risotto is echte comfort food! Deze Italiaanse klassieker is perfect te combineren met tal van groenten, en is dus ideaal om restjes in de koelkast op te gebruiken. Met dit filmpje heb je de basisbereiding meteen onder de knie. En daarna: varieer erop los!
Stap voor stap risotto maken
Ging het toch wat snel? Hieronder kan je alle stappen nog eens nalezen.
- Smelt boter in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui en de selder 5 min.
- Voeg de risottorijst toe en bak op een hoog vuur tot de korrels glazig worden. Blus met witte wijn of vermout en laat verdampen op een hoog vuur.
- Doe er de groentebouillon bij en laat afgedekt garen. Voeg af en toe nog wat bouillon toe. Roer regelmatig, maar niet te veel. Anders wordt de rijst papperig.
- Haal de risotto van het vuur en doe er de boter en de geraspte parmezaan bij. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout.
- Werk af met enkele druppels olijfolie en nog wat parmezaan.
risotto-met-vegetarische-wokreepjes-rammenas-en-peer
gepaneerde-kalkoen-met-preirisotto-en-hazelnoten
notenburger-met-witloofrisotto
champignonrisotto-met-frisse-dille-0
geroosterde-butternutsteak-met-risotto-van-champignons
risotto-met-pompoen-en-geitenkaas-en-fris-slaatje
risotto-uit-de-oven-met-chorizo-scampi-en-butternut
risotto-van-boschampignons-met-parmaham
gevulde-portobellos-met-erwtenrisotto-en-geroosterde-munt
kabeljauw-met-notenkorstje-en-risotto-met-rode-biet
preirisotto-met-krokante-pancetta-en-oesterzwammen
najaarsrisotto-met-aardpeer-en-walnoten
champignonrisotto-van-parelcouscous-met-restaurantsteak
wortelrisotto-met-gebakken-groenteblokjes
witloofrisotto-met-gerookte-zalm