- Bewaar
- Bewaar
Varkensstoofpotje met krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon Wijn Museum Crianza D.O. Cigales - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.
-
Verwijder het vlies van de varkenswangetjes
-
Bereiding:
-
Wentel de stukken vlees in de bloem en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een stoofpot en bak het vlees goudbruin aan alle kanten.
-
Haal het vlees uit de stoofpot en verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie. Bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg het vlees opnieuw toe en giet er het bier en de gevogeltefond over. Kruid met de tijm en het laurierblaadje.
-
Breng aan de kook en laat 1 u. afgedekt en op een zacht vuur sudderen.
-
Snij intussen de rapen in halvemaantjes en snipper de prei fijn.
-
Snij de courgette in staafjes van 2 cm lang en 1 cm dik.
-
Schraap de wortelen en snij in 4 stukken.
-
Voeg na 1 u. de wortelen, rapen, prei, courgette en ongeschilde krielaardappelen toe aan het vlees. Laat nog 40 min. garen op een zacht vuur.
-
Rasp intussen de citroen en hak de platte peterselie fijn.
-
Voeg op het einde van de bereidingstijd de citroenzeste toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de stoofpot op in diepe borden en versier met fijngehakte peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon Wijn Museum Crianza D.O. Cigales - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.
-
Verwijder het vlies van de varkenswangetjes
-
Bereiding:
-
Wentel de stukken vlees in de bloem en kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een stoofpot en bak het vlees goudbruin aan alle kanten.
-
Haal het vlees uit de stoofpot en verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie. Bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg het vlees opnieuw toe en giet er het bier en de gevogeltefond over. Kruid met de tijm en het laurierblaadje.
-
Breng aan de kook en laat 1 u. afgedekt en op een zacht vuur sudderen.
-
Snij intussen de rapen in halvemaantjes en snipper de prei fijn.
-
Snij de courgette in staafjes van 2 cm lang en 1 cm dik.
-
Schraap de wortelen en snij in 4 stukken.
-
Voeg na 1 u. de wortelen, rapen, prei, courgette en ongeschilde krielaardappelen toe aan het vlees. Laat nog 40 min. garen op een zacht vuur.
-
Rasp intussen de citroen en hak de platte peterselie fijn.
-
Voeg op het einde van de bereidingstijd de citroenzeste toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de stoofpot op in diepe borden en versier met fijngehakte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon Wijn Museum Crianza D.O. Cigales - Spanje