Varkensstoofpotje met krieltjes

Varkensstoofpotje met krieltjes

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 43.5 g
Eiwit 44.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  4. Verwijder het vlies van de varkenswangetjes

  5. Bereiding:
  6. Wentel de stukken vlees in de bloem en kruid met peper en zout.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een stoofpot en bak het vlees goudbruin aan alle kanten.

  8. Haal het vlees uit de stoofpot en verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie. Bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg het vlees opnieuw toe en giet er het bier en de gevogeltefond over. Kruid met de tijm en het laurierblaadje.

  10. Breng aan de kook en laat 1 u. afgedekt en op een zacht vuur sudderen.

  11. Snij intussen de rapen in halvemaantjes en snipper de prei fijn.

  12. Snij de courgette in staafjes van 2 cm lang en 1 cm dik.

  13. Schraap de wortelen en snij in 4 stukken.

  14. Voeg na 1 u. de wortelen, rapen, prei, courgette en ongeschilde krielaardappelen toe aan het vlees. Laat nog 40 min. garen op een zacht vuur.

  15. Rasp intussen de citroen en hak de platte peterselie fijn.

  16. Voeg op het einde van de bereidingstijd de citroenzeste toe en kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Dien de stoofpot op in diepe borden en versier met fijngehakte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  4. Verwijder het vlies van de varkenswangetjes

  5. Bereiding:
  6. Wentel de stukken vlees in de bloem en kruid met peper en zout.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een stoofpot en bak het vlees goudbruin aan alle kanten.

  8. Haal het vlees uit de stoofpot en verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie. Bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg het vlees opnieuw toe en giet er het bier en de gevogeltefond over. Kruid met de tijm en het laurierblaadje.

  10. Breng aan de kook en laat 1 u. afgedekt en op een zacht vuur sudderen.

  11. Snij intussen de rapen in halvemaantjes en snipper de prei fijn.

  12. Snij de courgette in staafjes van 2 cm lang en 1 cm dik.

  13. Schraap de wortelen en snij in 4 stukken.

  14. Voeg na 1 u. de wortelen, rapen, prei, courgette en ongeschilde krielaardappelen toe aan het vlees. Laat nog 40 min. garen op een zacht vuur.

  15. Rasp intussen de citroen en hak de platte peterselie fijn.

  16. Voeg op het einde van de bereidingstijd de citroenzeste toe en kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Dien de stoofpot op in diepe borden en versier met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 43.5 g
Eiwit 44.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Oude Geuze Boon Wijn Museum Crianza D.O. Cigales - Spanje

Bekijk het recept digitaal