Tijd voor een gezellige raclette

Raclette is ideaal als je zin hebt in een gezellige maaltijd met de hele familie, zonder veel in de keuken te staan. Met ons heerlijke assortiment kazen maak je de perfecte racletteschotel. En dankzij onze recepten zet je ook de beste bijgerechten op tafel. 

Raclette: hoeveel per persoon?

Hoeveel kaas voorzie je nu het best? En wat met de groenten, aardappelen of charcuterie? Ons kookteam heeft een antwoord op al je vragen.

Ontdek het antwoord

Welke wijn bij raclette?

  • Een frisse, witte wijn met een fruitige neus, zoals de Domaine du Vieux Pressoir 'Les Abymes' Vieilles Vignes uit Savoie.
  • Liever een rode wijn? Kies dan voor de Piemonte D.O.C. Barbera Villa Ilaria. Deze Italiaanse wijn heeft een elegante, ronde en levendige smaak, met een kruidige finale.

Wat met een restje raclettekaas?

Wanneer je een raclette-avond houdt, blijft er vaak de volgende dag nog een berg raclettekaas over. Hier zijn wat tips en recepten om verspilling te voorkomen:

  • Andere kaasrecepten: raclettekaas is een goede vervanger voor kaas in croque-monsieur, panini …
  • Gratineren: raclettekaas is ook perfect voor een gratin. Bijvoorbeeld een pastaschotel of een ovenschotel met restjes aardappelen en vlees.
  • Afwerking: werk je zelfgemaakte hamburgers en pizza's eens af met een restje raclettekaas.
  • Invriezen: als je raclettekaas toch gewoon het liefst voor raclette gebruikt, kan je hem altijd invriezen. Leg tussen elk plakje dan eerst een stukje bakpapier.